Pc Lap Counter

Logiciel de comptage
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   22/11/2009, 21:26

In 5.01, Lane power control via LPT1 doesn't work on start of race. Lanes are never turned on unless you manually turn on the lanes by pressing the large "Power On" button in the bottom right corner. Start light outputs are ok on start. Invert is not an issue. Checkboxes show lanes are on.

When pausing or stopping a race, the red stop light never comes on (green light stays on). These are only issues with LPT1 control. Phidgets on our other track do not show these issues using the 0/0/4. All these bugs just showed up when upgrading from 4.7ish to 5.01.

Reverted back to 4.58 and it's working again.

Sorry... think I put this in the wrong area!
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
Zwiebelring

avatar

Number of posts : 36
Localisation : près de Francfort sur le Main en Allemagne
Registration date : 2006-05-23

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   22/11/2009, 23:37

I don't have this problem using 5.00d - power control by LPT/parallel port. 5.01 is not yet at the track ...
Back to top Go down
View user profile http://www.zwiebelring.net
Zwiebelring

avatar

Number of posts : 36
Localisation : près de Francfort sur le Main en Allemagne
Registration date : 2006-05-23

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   23/11/2009, 18:52

No problem with 5.01 either
Back to top Go down
View user profile http://www.zwiebelring.net
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   23/11/2009, 23:05

I test it with PCLC 5.01 and my dontronics box and like Zwiebelring i don't have any problems scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   28/11/2009, 18:52

I'll test again later today.... We have a race today so I can't break it!

Keep in mind... LPT1 for power and signals, Phidgets 0/16/16 for light bridge

Watching the LPT monitor, the commands are never sent to LPT1, but I can click on a pin and it will fire.

Again, no hardware or other software changes between versions. Install directory is a little odd on this machine: c:\program files\gl\pc lap counter
our other machine, the install directory is c:\pc lap counter
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   29/11/2009, 12:52

mainlinehobbies wrote:
Keep in mind... LPT1 for power and signals, Phidgets 0/16/16 for light bridge

Watching the LPT monitor, the commands are never sent to LPT1, but I can click on a pin and it will fire.
I test it and no problem, can you send me the racectrl.ini so i see your configuration.
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   10/12/2009, 22:31

Good news, i test it with your racectrl.ini file and i have the problem....happy that i can simulate the problem, now i can debug Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   11/12/2009, 00:32

Well good and bad news. Bad cause there is a bug.... Good cause i'm not Crazy! cyclops
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   11/12/2009, 01:56

I fixed the bug, it happend only when you use PIN 9 and probably that's why Zwiebelring and myself didn't had the problem, i will post the link to the update soon cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   11/12/2009, 10:59

I moved this topic in the bug section.
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   12/12/2009, 19:02

is 5.01d the bug fix?
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
guy

avatar

Number of posts : 2067
Localisation : Belgique
Registration date : 2006-01-25

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   12/12/2009, 19:29

Version 5.01d not exist, the modification will be available in version 5.02
Back to top Go down
View user profile http://www.pclapcounter.be
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   13/12/2009, 01:50

Sorry my bad!
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
mainlinehobbies

avatar

Number of posts : 129
Localisation : USA
Registration date : 2006-08-02

PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   26/3/2010, 20:13

We can verify this is 100% Fixed Thanks Guy!
Back to top Go down
View user profile http://www.mainlinehobbies.com
Sponsored content




PostSubject: Re: 5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]   

Back to top Go down
 
5.01 Error power control LPT1 [Fixed in v5.02]
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sargent EC155 Power Control System problem
» Broadway Sargent control panel fault
» FAQ: How to tune the PCM? (Series II SC)
» Cruise Control
» Problem with Power Cord

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Pc Lap Counter :: List of fixed bugs-
Jump to: